Genbrug ekstra

Hvert år produceres der på verdensplan 150 milliarder stykker tøj.


Beklædningsindustrien regnes for en af de mest forurenende i verden, kun overgået af olieindustrien, og produktionen af tøj står for over 10% af verdens samlede udledning af CO2.


Hver dansker køber i gennemsnit 16 kg tøj om året, og over halvdelen af det tøj, vi ikke længere bruger, havner i skraldespanden. De seneste år er en række initiativer opstået i kampen for at minimere tøjspild.


De indebærer blandt andet SoMe-kampagner under hashtagget #stoptøjspild, tøjbytte og deletøjfællesskaber, genbrugsmode, begreber som deadstock og slow fashion.


Og så er gamle husmoderråd, reparation og det at give gammelt tøj nyt liv kommet på mode under buzzwords som upcycling og downcycling. Mens iværksættere knokler for at skabe bæredygtigt modetøj, byder også større tøjfirmaer ind med initiativer, der skal minimere de miljømæssige konsekvenser af tøjspild.

Om Afhent.dk


Afhent.dk er en online portal, hvor du har mulighed for at bortgive ting til andre, som kunne få glæde af dem. Afhent.dk gør det nu også muligt at bytte og søge ting. Afhent.dk er skabt for at gøre disse ting lettere tilgængelige i hele Danmark.


Læs mere.

TØJSPILD

HVAD ER ET BYTTEMARKED?Et Byttemarked er en hyggelig, social, gratis og miljøvenlig begivenhed, hvor du kan bytte til nyt. Du medbringer det, du vil give væk, og i indgangen vil der være frivillige til at forklare byttereglerne, og vise dig hvor du kan fordele tøj, bøger, sko, elektronik osv. Dernæst kan du selv gå på opdagelse og tage ting med hjem, som andre ikke længere vil have.


Læs mere.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend