Cafe Genbrug

Forventet opstart medium juli 2020

Cafe & Hygge 

Er dit tøj, din køkkenmaskine eller andet elektronik gået i stykker?

 

Så vent lige et øjeblik, inden du  smider det i skraldespanden.

Dine ødelagte ting kan nemlig blive fikset kvit.

 

Kræver din reparation reservedele eller specielle materialer, skal disse medbringes. Er du i tvivl kan du skrive til os.

 

Vores Genbrugs Cafe er en nonprofit forening, hvor frivillige tilbyder at hjælpe borgerne med at reparerer deres defekte ting GRATIS.

Eksempler på andre reparationer:

 

Elværktøj, lamper, tøj, tasker, legetøj, mekaniske sager, haveredskaber, simpel elektronik og computerproblemer i nogen udstrækning.

Vi reparerer ikke mobiltelefoner.

 

 

Da vi udelukkende består af frivillige, er det ikke alle ting vi kan reparere. Vi forbeholder os ret til, at sige nej. Reparationerne er på eget ansvar og vi stiller ingen garanti.Vores Genbrugs Cafe er et frivilligt socialt og bæredygtigt fællesskab, hvor du ganske gratis ca. en gang om måneden, kan komme og få repareret ting du ellers ville have smidt ud.

 

Her er hjerterum, hygge og søde frivillige reparatører der vil prøve at hjælpe, al det de kan, med at få dine ting til at fungere igen.


Vi du være med


Vi er stadig på udkig efter “fixere” der er gode til at reparere. Måske kan du sy/strikke, lodde, fikse computere, er Mac ekspert, kan noget med elektronik, smartphones eller noget helt andet.

 

Arbejdet er frivilligt, men du kan til gengæld gøre en god gerning. Det er ikke en pligt at du kan komme hver gang - det skal være løsten der driver dig.

 

Har du lyst til at være med – eller måske bare høre mere – vil vi meget gerne høre fra dig.LIDT EKSTRA VIDEN.Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at der er god brug for at sætte skub i reparationsværksteder. Under én procent af de elektroniske produkter, der blev kasseret i 2018 blev genbrugt eller repareret.

 

Det står i skarp kontrast til at hver fjerde af de produkter, der bliver afleveret på genbrugspladserne stadig virker, og at halvdelen af de øvrige produkter virker med mindre problemer eller kan repareres.

I vores genbrug cafe - vil vi også tilbyde "vask" .

Vi kalder det for " Det Sociale Vaskeri - I den gode sags tjeneste". 


Det Sociale Vaskeri er et vaskeri med mening. Vi vil her tilbyde en række virksomheder og institutioner - at vaske deres tøj.

Vores overskud går til at arbejde med sociale udsatte – ensomme, hjemløse, psykisk syge og misbrugere.

Vaskeriet er også en bæredygtig arbejdsplads, hvor borgere kan komme i meningsfuld jobaktivering.


Her er der hjertevarme, overskud og kompetent erfaring til at hjælpe ledige ind på arbejdsmarkedet igen.

I vaskeriet er der tilknyttet frivillige.


Sammen sørger vi for, at vi altid leverer kvalitetsarbejde skabt på værdier som medmenneskelighed og respekt for den enkelte.


Du er altid velkommen hos os!

Er du på kontanthjælp og drømmer du om at få et job.Hos Det Sociale Vaskeri - I den gode sags tjeneste  hjælper vi ledige borgere med at komme videre i systemet.


Det kalder vi praktik.


Vi vil samarbejde med kommunen ( efter 1.7.2020 ) om - at opstarte denne mulighed.


Selvom du ikke har haft en arbejde i mange år, vil vi få en masser af arbejdsopgaver, som vi kan lære dig. Vi  vil behandler vores praktikanter med stor respekt, og og vi vil også hygge os, imens vi arbejder.


Vi har også mulighed for at hjælpe dig økonomisk, hvis du har konkrete udfordringer, der gør det svært at finde et job.


Du er velkommen til at skrive elle ringe os - til en snak om-  hvad dine behov er og hvad du drømmer om.


Du kan også fortælle din sagsbehandler på jobcenteret, at du er interesseret i at være praktikant hos os.

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.

Godkend